Η Υψηλή Στρατηγική της Ελλάδας σε συνθήκες διεθνούς ρευστότητας - Ασημακόπουλος, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η υψηλή στρατηγική αναφέρεται στην ανάπτυξη, κινητοποίηση και συνδυασμένη χρήση των πολλών εργαλείων εξουσίας ενός κράτους προκειμένου να προωθήσει τους πρωταρχικούς πολιτικούς του στόχους στο πλαίσιο του διεθνούς συστήματος, τόσο σε ειρήνη όσο και σε πόλεμο. Κάθε κράτος πρέπει να εξετάσει σοβαρά το σχεδιασμό μιας συνειδητής, πρακτικής και συνεκτικής υψηλής στρατηγικής λόγω του αβέβαιου και ταχέως μεταβαλλόμενου παγκόσμιου περιβάλλοντος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα έθνος όπως η Ελλάδα, της οποίας τα μακροχρόνια ζητήματα ασφάλειας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο αυτή τη στιγμή.
Keywords: Ελλάδα -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- Στρατηγικός σχεδιασμός; Στρατηγική -- Ιστορία -- Ελλάδα; Ελλάδα -- Εξωτερικές σχέσεις; Ελλάδα -- Διεθνείς σχέσεις; Ελληνισμός; Ελληνική Υψηλή Στρατηγική; Ελλαδικό Κράτος; Διεθνές Σύστημα; Hellenism; Greek High Strategy; Greek State; International System