Οικονομική εξυγίανση και Δημόσια Διοίκηση : Η περίπτωση του Δήμου Σαλαμίνας - Αλαϊσκας, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Στη σύγχρονη εποχή, η ανάγκη για χρηστή οικονομική διαχείριση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Οι δημόσιες διοικήσεις αναμένεται να παρέχουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και ταυτόχρονα να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους. Η οικονομική βιωσιμότητα των δημόσιων διοικήσεων αποτελεί πρόκληση για τα σύγχρονα κράτη. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το κράτος, από ίδιους πόρους, από ευρωπαϊκά προγράμματα, από ελληνικές και ξένες τράπεζες. Σε αυτό το περιβάλλον, ο Δήμος Σαλαμίνας αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και μπήκε σε πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. Λόγω κακοδιαχείρισης, ο δήμος είχε χρέη από προηγούμενα έτη και δεν ήταν σε θέση να τα αποπληρώσει .Η παρούσα εργασία επιχειρεί να διρευνήσει και να αναλύσει την οικονομική εξυγίανση του δήμου Σαλαμίνας.
Financial Consolidation and Public Administration : The case of the Municipality of Salamina
Keywords: Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια Διοίκηση--Ελλάδα; Οικονομική; Δήμος Σαλαμίνας; Οικονομική εξυγίανση; Δημόσια Διοίκηση; Επιτήρηση; Πτώχευση