Το προφίλ του αθλητικού καταναλωτή των 30 λεπτών "The curves case" - Κυρίτση, Μελπομένη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2012)
Κάθε οργανισμός χρειάζεται τους καταναλωτές προκειμένου να επιβιώσει. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες κινήτρων και αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν τις αγοραστικές μας αποφάσεις. Η έρευνα αυτή μελετά ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν ένα κομμάτι του γυναικείου αθλητικού κοινού να επιλέγει την γυναικεία αλυσίδα γυμναστηρίων – Curves – έναντι άλλων ανταγωνιστικών, μετρά συνοπτικά το βαθμό ικανοποίησης και αφοσίωσης του δείγματος στη μάρκα και αναφέρει τα χαρακτηριστικά της μέσης ασκούμενης σε αυτήν την αλυσίδα. Η μελέτη αυτή είναι μια ποιοτική μελέτη περίπτωσης. Η συλλογή των δεδομένων έγινε με τη μέθοδο της εις βάθος συνέντευξης. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν ταξινομήθηκαν με βάσει την ηλικία και τον τρόπο ζωής των συμμετεχόντων. Όσον αφορά τα κύρια ερωτήματα μας η έρευνα έδειξε ότι οι κύριοι παράγοντες επιλογής αυτού του γυμναστηρίου είναι κατά σειρά σημαντικότητας η απόσταση από το σπίτι, η διάρκεια του προγράμματος, η τιμή του και το γεγονός ότι απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Ο βαθμός ικανοποίησης από τις υπηρεσίες προέκυψε ότι διαφέρει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των ερωτηθέντων. Τα ευρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη συγκεκριμένη αλυσίδα γυμναστηρίων προκειμένου να γνωρίσει εις βάθος το δυνατά και αδύναμα της στοιχεία και να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές.
The profile of the athletic consumer in the 30 min. training. "The curves case"
Keywords: Καταναλωτική συμπεριφορά; Γυμναστήρια; Αγοραστικά κίνητρα; Γυναικείο αθλητικό κοινό; Παράγοντες επιλογές γυμναστηρίου; Curves gyms; Curves gyms