Προμελέτη σκοπιμότητας ίδρυσης μονάδας υδροπλάνων στο Κατάκολο Ηλείας - Αδαμόπουλος, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα προμελέτη αφορά τη διερεύνηση της βιωσιμότητας ίδρυσης μονάδος υδροπλάνων στο Κατάκολο της Ηλείας από Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.. Αναλύει τις ανάγκες ύπαρξης εναέριου μεταφορικού έργου και την προστιθέμενη αξία που θα αποδώσει στην ευρύτερη περιοχή. Εξετάζει δε αν η υλοποίηση της μονάδας αυτής συνεκτιμώντας τις υφιστάμενες συνθήκες και τη δυναμική της περιοχής μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την αναπτυξιακή προοπτική της. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση του πεδίου αγοράς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο , αναλύεται η στρατηγική του Marketing της υπό εξέτασης επιχείρησης, εντοπίζονται τα απαραίτητα εφόδια και οι υποδομές για την εύρυθμη λειτουργίας της καθώς και οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα εξετάζεται η οργανωσιακή δομή της μονάδας, εκτιμώνται τα αναμενόμενα έσοδα και έξοδα λειτουργίας της και τέλος αφού αναλυθεί ο προγραμματισμός της υλοποίησης γίνεται η χρηματοοικονομική αξιολόγηση της. Μέσα από την παρούσα μελέτη γίνεται κατανοητό πως επιχειρήσεις καινοτόμες που εκμεταλλεύονται τις ενυπάρχουσες δυνατότητες, επενδύουν στην προώθηση και την υποστήριξη περιοχών με σημαντικό brand name (π.χ. Αρχαία Ολυμπία) και χαρακτηρίζονται από ορθό προγραμματισμό και σαφή σχεδιασμό μπορούν να καταστούν βιώσιμες και να αποτελέσουν την αφετηρία για την εκκίνηση της επιχειρηματικότητας.
Preliminary feasibility study of the establishment of a hydroplane unit in Katakolo, Ilia
Keywords: Αερομεταφορές; Υδροπλάνα; Οικονομική ανάπτυξη; Προμελέτη; Σκοπιμότητα; Υδροπλάνα; Κατάκολο; Βιωσιμότητα