Η γερμανική Κατοχή της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από γερμανικά πολεμικά ημερολόγια (1941-1944) - Κόρδας, Λεωνίδας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η εργασία προσεγγίζει την περίοδο της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα (1941–1944) μέσα από τα πολεμικά ημερολόγια Γερμανών στρατιωτών και αξιωματικών. Οι προσωπικές τους μαρτυρίες φωτίζουν άγνωστες όψεις της κατοχικής πραγματικότητας: στρατιωτικές επιχειρήσεις, διοικητικά μέτρα, καθημερινότητα των πολιτών και πράξεις αντίστασης. Η μελέτη οργανώνεται θεματικά και χρονολογικά, με ιστορικό πλαίσιο, σχολιασμό και κριτική ανάλυση. Δίνεται έμφαση στην πιστή μετάφραση των πηγών και την ερμηνευτική προσέγγιση. Συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό και επιδιώκει τη βαθύτερη κατανόηση της περιόδου.
Keywords: Ελλάδα -- Ιστορία -- Κατοχή, 1941-1944 -- Ημερολόγια; Ελλάδα -- Ιστορία -- Κατοχή, 1941-1944 -- Προσωπικές αφηγήσεις, Γερμανικές; Ελλάδα -- Ιστορία -- Κατοχή, 1941-1944 -- Πηγές; Παγκόσμιος Πόλεμος, 1939-1945 -- Ελλάδα; Κατοχή; Μαρτυρίες; Πολεμικά ημερολόγια; Στρατιωτικές επιχειρήσεις; Αντίσταση; Occupation; Testimonies; War diaries; Military operations; Resistance