Green banking - Πράσινες τραπεζικές εργασίες. Μελέτη περίπτωσης της Τράπεζας Πειραιώς - Συριάνος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2012)
Η πράσινη τραπεζική (Green Banking) εστιάζει στην παροχή νέων χρηματοδοτικών προϊόντων στους ανερχόμενους τομείς της πράσινης επιχειρηματικότητας (Green Entrepreneurship) και στην απόφαση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να ενεργούν με όρους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Corporate Social Responsibility). Κύρια αρχή της πράσινης τραπεζικής είναι η ισόρροπη σχέση μεταξύ του επενδυτικού κινδύνου (risk management) και ηθικής ευθύνης (ethical investment) απέναντι σε επιχειρήσεις και πολίτες ώστε να προβληθεί, να διαδοθεί και να επικρατήσει η περιβαλλοντική υπευθυνότητα (environmental responsibility) με όρους αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης (sustainable financing) των τραπεζικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων και συστημάτων
Green banking: Case study of Peiraios Bank
Keywords: Εταιρική κοινωνική ευθύνη; Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες; Πράσινο μάρκετινγκ; Πράσινη τραπεζική; Πράσινες τραπεζικές εργασίες; Τράπεζα Πειραιώς