Δια βίου μάθηση και προοπτικές εξέλιξης από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. - Κιτάντη, Φανουρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας ήταν η ανάλυση του θέματος της Δια Βίου μάθησης και των προοπτικών που μπορούν να προκύψουν από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, στην παρούσα έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι που είτε προχωρούν σ’ ένα μεταπτυχιακό είτε δίνουν κατατακτήριες εξετάσεις προκειμένου να περάσουν και σε κάποια άλλη σχολή. Μέσα από ημιδομημένες συνεντεύξεις με ερωτήσεις κλειστού και ανοιχτού τύπου θα επικεντρωθούμε σε δύο συγκεκριμένα ερευνητικά ερωτήματα. Το πρώτο ερευνητικό ερώτημα αφορά στο κατά πόσο συμβάλλει η Δια Βίου Μάθηση στην καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση των ήδη κατόχων ενός τίτλου σπουδών. Το δεύτερο αφορά στο κατά πόσο η ανεργία αποτελεί το έναυσμα για τη Δια Βίου Μάθηση. Όπως αναμενόταν, και στα δύο ερωτήματα το πρόσημο ήταν θετικό, δηλαδή, κατά γενική ομολογία οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι η Δια Βίου μάθηση είναι ένας παράγοντας σημαντικός στην επαγγελματική ανέλιξη, καθώς και ότι η ανεργία οδηγεί τους ανθρώπους στην αναζήτηση μιας περαιτέρω εξειδίκευσης και περισσότερων γνώσεων.
Αριθμός Εισαγωγής: 012811 cd
Keywords: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση -- Ελλάδα; Εκπαίδευση ενηλίκων -- Ελλάδα; Προσφορά εργασίας -- Επίδραση της εκπαίδευσης στην -- Ελλάδα; Αγορά εργασίας -- Ελλάδα; Επαγγελματική κατάρτιση -- Ελλάδα; Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια -- Ελλάδα; Δια βίου μάθηση; Τριτοβάθμια εκπαίδευση; Επαγγελματική αποκατάσταση; Ανεργία; Continuing education; Higher education; Vocational rehabilitation; Unemployment