Οι Αρχές και Αξίες που διέπουν τους Συνεταιρισμούς ως αρωγός των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης - Κομπογιάννη, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα μελέτη, υιοθετώντας μια ποιοτική προσέγγιση, στοχεύει στην κατανόηση των διαφορετικών τύπων σχέσεων διοργανωτικής συνεργασίας που αναπτύσσονται στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που δραστηριοποιούνται στο νομό Αχαΐας. Ως μεθοδολογική προσέγγιση εφαρμόστηκε η εθνογραφική μέθοδος με συμμετοχική παρατήρηση και ως εργαλεία συλλογής δεδομένων χρησιμοποιήθηκαν οι εθνογραφικές μη δομημένες συνεντεύξεις. Μετά από ανάλυση των δεδομένων διαφαίνεται ότι τα διοργανωτικά δίκτυα των αγροτικών συνεταιρισμών έχουν παίξει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας, μέσω οριζόντιων και κάθετων δικτύων και συνεργασίας με τρίτους. Κατά συνέπεια η ορθή λειτουργιά των δικτύων των αγροτικών συνεταιρισμών μπορεί να συντελέσει στην βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου, τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο.
Αριθμός Εισαγωγής: 013451 cd
Keywords: Γεωργία, Συνεταιριστική -- Ελλάδα -- Αχαΐα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Συνεταιρισμοί -- Ελλάδα -- Αχαΐα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Βιώσιμη ανάπτυξη -- Ελλάδα -- Αχαΐα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Βιώσιμη ανάπτυξη; Αγροδιατροφικός κλάδος; Αγροτικός συνεταιρισμός; Κοινωνικός κεφάλαιο; Sustainable development; Agri-food sector; Agricultural cooperative; Social capital