Αποτίμηση της επιχείρησης "Danaos Shipping Co.Ltd." Μέθοδοι και αποτελέσματα - Γαλάνη, Λήδα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η κατά το δυνατόν διεξοδικότερη ανάλυση της έννοιας και των υφιστάμενων μεθόδων της αποτίμησης επιχειρήσεων, με ταυτόχρονη εφαρμογή αυτών στην Danaos Shipping Co. Ltd., μιας από τις ισχυρότερες εταιρείες στον παγκόσμιο χάρτη της ναυτιλίας. Επιχειρείται η κατηγοριοποίηση και ανάλυση των μεθόδων αποτίμησης που συναντώνται στη χρηματοοικονομική επιστήμη και εφαρμόζονται τόσο από τον ακαδημαϊκό, όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο, με μικρές ίσως διαφοροποιήσεις. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ανάλυση των μεθόδων αποτίμησης που, βάσει ερευνητικής τεκμηρίωσης, εκτιμούν με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια την αξία μιας επιχείρησης. Η εφαρμογή των συγκεκριμένων μεθόδων στην υπό μελέτη εταιρεία Danaos Shipping Co. Ltd. και σε δύο ακόμη εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ναυτιλιακό κλάδο μας οδηγεί στην εξαγωγή σημαντικών πορισμάτων αναφορικά με την αξία, την κεφαλαιακή διάρθρωση, την χρηματοδοτική και επενδυτική πολιτική, την κατέχουσα θέση, αλλά και την προοπτική των παραπάνω εταιρειών στην παγκόσμια ναυτιλία.
Π.Μ.Σ. 116
Keywords: Λογιστική; Accounting; Αποτίμηση; Valuation; Αποτίμηση επιχειρήσεων; Ταμειακές ροές; Ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping