Στρατηγικός Σχεδιασμός Προώθησης Αθλητικών Προγραμμάτων. Μελέτη Περίπτωσης - Πολίτου, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η παρούσα εργασία ασχολείται με τον στρατηγικό σχεδιασμό προώθησης αθλητικών προγραμμάτων. Η εργασία χωρίζεται σε θεωρητικό και ερευνητικό μέρος. Αρχικά, στην εργασία πραγματοποιείται αναφορά στην έννοια του στρατηγικού σχεδιασμού και τη σημασία του στρατηγικού σχεδιασμού για έναν οργανισμό και συγκεκριμένα για οργανισμούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Στη συνέχεια αναφέρονται τα βήματα ανάπτυξης στρατηγικής σε αθλητικούς οργανισμούς τα οποία αφορούν το σχηματισμό στρατηγικής, την εφαρμογή στρατηγικής και την εκτίμηση στρατηγικής. Το θεωρητικό μέρος της εργασίας ολοκληρώνεται με αναφορά στην έννοια του μάρκετινγκ και ειδικά για αθλητικούς οργανισμούς. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας πραγματοποιείται μια πρωτογενής ποσοτική έρευνα που αφορά συγκεκριμένα το Δήμο Ιλίου. Αφού προηγηθεί μια αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο Ιλίου σε ότι αφορά το στρατηγικό σχεδιασμό αθλητικών προγραμμάτων και του Marketing αθλητικών προγραμμάτων στη συνέχεια, μέσα από την έρευνα γίνεται προσπάθεια να διερευνηθεί η συμμετοχή σε αθλητικά προγράμματα στο Δήμο Ιλίου και η ποιότητα των προγραμμάτων αυτών, καθώς και η ικανοποίηση των πολιτών από τις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται. Η έρευνα καταλήγει σε θετικά συμπεράσματα για τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Ιλίου.
Strategic Planning for Sports Programs Promotion. Case Study: Municipality of Ilion
Keywords: Στρατηγικός σχεδιασμός; Αθλητισμός - Μάρκετινγκ; Strategic planning; Sports - Marketing; Στρατηγικός σχεδιασμός; Αθλητικά προγράμματα; Μάρκετινγκ αθλητικών οργανισμών; Strategic planning; sports organizations; Sports Marketing Plan