Η Απριλιανή Δικτατορία (1967-1974): Πολιτικές και Κοινωνικές εκφάνσεις της - Γεωργοπούλου, Πετρούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιείται μια απόπειρα πραγμάτευσης και ανάλυσης του ιστορικά μείζονος σημασίας θέματος της δικτατορίας των Συνταγματαρχών (1967-1974). Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι να μελετηθεί και να αναλυθεί η ταραγμένη περίοδος της απριλιανής δικτατορίας στην Ελλάδα και η δράση των όσων πρωτοστάτησαν τόσο κατά τη συνταγματική εκτροπή του 1967 όσο και εκείνων που συνετέλεσαν στην άνοδο του καθεστώτος της δικτατορίας μέχρι και την τελική του πτώση το 1974.
Keywords: Ελλάδα -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 1967-1974; Ελλάδα -- Κοινωνικές συνθήκες -- 20ος αιώνας; Ελλάδα -- Ιστορία -- Πραξικόπημα, 1967 (21 Απριλίου); Ελλάδα -- Ιστορία -- 1967-1974; Ελλάδα -- Οικονομικές συνθήκες -- 1918-1974; Καθεστώς; Δικτατορία; Ελλάδα; 1967-1974; Regime; Dictatorship; Greece; 1967-1974