Νεοφυείς Επιχειρήσεις και η δράση τους στην Ελληνική Αγορά - Μπισμπιρούλα, Αγγελική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά τις νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις και τη δράση τους στην Ελληνική αγορά, υπό το πρίσμα της συστηματικής βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Αρχικά, αναλύεται η έννοια των νεοφυών επιχειρήσεων και των προσδιοριστικών παραγόντων που τις χαρακτηρίζουν, καθώς και η ανάπτυξη της καινοτόμου νεοφυούς επιχειρηματικότητας παγκοσμίως τα τελευταία έτη. Ακολουθεί η ανάλυση του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων, περιλαμβάνοντας τις δομές που το αποτελούν, τους φορείς χρηματοδότησης και τις λοιπές πρωτοβουλίες υποστήριξης. Μελετάται εκτενώς το περιβάλλον των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπως αυτό έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και η αλληλεπίδραση που υφίσταται ανάμεσα στις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις λοιπές δομές υποστήριξης. Η εργασία ολοκληρώνεται με την προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων που στηρίζονται στις πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση. Με βάση τα συμπεράσματα αυτά διατυπώνονται κάποιες προτάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την τρέχουσα κατάσταση, να προωθήσουν την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και να βελτιώσουν την λειτουργία και την αποδοτικότητα των δομών υποστήριξης.
Startups and their action in the Greek market
Keywords: Επιχειρηματικότητα; Επιχειρήσεις--Τεχνολογικές καινοτομίες; Επιχειρήσεις; Νέες επιχειρήσεις--Διοίκηση και οργάνωση; Νεοφυής επιχείρηση; Νεοφυής επιχειρηματικότητα; Οικοσύστμα νεοφυών επιχειρήσεων; Δομές υποστήριξης; Μηχανισμοί υποστήριξης