Στρατηγική Επικοινωνία στη Διαχείριση Αθλητισμού για Άτομα με Αναπηρία: Γεφύρωση Ορολογίας, Εκπαίδευσης και Οργανωτικής Ηγεσίας - Λάμπου, Σταυρούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η έρευνα είχε ως στόχο να διερευνήσει το ρόλο της κατάλληλης ορολογίας για την αναπηρία στην εκπαίδευση και τη διαχείριση του αθλητισμού, εστιάζοντας στη σημασία της για την προώθηση της ένταξης, της αποτελεσματικότητας και της παγκόσμιας ευθυγράμμισης στη διαχείριση του αθλητισμού για την αναπηρία. Μεθοδολογία: Η μελέτη χρησιμοποίησε ποσοτική προσέγγιση με τη χρήση ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε σε 105 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών και δημοσιογράφων, για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις αντιλήψεις και τη χρήση της ορολογίας που σχετίζεται με την αναπηρία. Αποτελέσματα: Τα ευρήματα ανέδειξαν αποκλίσεις στη χρήση της ορολογίας, με σημαντικές διαφορές ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και το επίπεδο εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τυποποιημένη γλώσσα για την ενίσχυση των οργανωτικών πρακτικών και της επικοινωνίας. Συμπεράσματα: Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ακριβής και χωρίς αποκλεισμούς ορολογία για την αναπηρία είναι κρίσιμη για την προώθηση ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς στη διαχείριση του αθλητισμού, συνιστώντας περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη πολιτικής για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων κενών και προκλήσεων.
Keywords: Επικοινωνία στον αθλητισμό; Αθλητισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες; Ηγεσία; Οργανωτική συμπεριφορά; Αθλητισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Communication in sports; Sports for people with disabilities; Leadership; Organizational behavior; Sports - Management; Αθλητισμός ΑμεΑ; Ορολογία; Επικοινωνία; Διαχείριση Αθλητισμού; Οργανωτική Ηγεσία; Disability sport; Terminology; Communication; Sport Management; Organizational Leadership