Επαγγελματική εξουθένωση στους εκπαιδευτικούς - Τσενγκ, Αλίκη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Η παρούσα εργασία μελετά το φαινόμενο της εργασιακής εξουθένωσης των εκπαιδευτικών και ολοκληρώνεται μέσα από πέντε κεφάλαια. Αναλυτικότερα, το πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζει και αναλύει την έννοια και τον ορισμό της επαγγελματικής εξουθένωσης καθώς και την συναισθηματική νοημοσύνη, τα αίτια που την προκαλούν, τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται και τα θεωρητικά μοντέλα αυτής. Στη συνέχεια, το δεύτερο κεφάλαιο εμβαθύνει στα χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις που παίρνει η επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών, εστιάζοντας στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εξετάζει τα αίτια που συντρέχουν για την δημιουργία του εργασιακού στρες, μελετά τη σχέση επαγγελματικής εξουθένωσης και άγχους εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παρουσιάζει μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινόμενου. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει αναλυτικά τη μεθοδολογία της έρευνας που ακολουθήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα. Το τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα ευρήματα που προκύπτουν από την έρευνα, και το πέμπτο και τελευταίο τα συμπεράσματα που προέκυψαν.
Αριθμός Εισαγωγής: 012575 cd
Keywords: Επαγγελματική εξουθένωση (Ψυχολογία); Εκπαιδευτικοί -- Εργασιακό άγχος; Εκπαιδευτικοί -- Επαγγελματική ικανοποίηση; Εκπαιδευτικοί -- Ψυχολογία; Επαγγελματική εξουθένωση; Συμπτώματα; Στάδια; Εκπαιδευτικοί; Άγχος; Πρόληψη; Αντιμετώπιση; Exhaustion; Burnout; Depression; Teacher; Symptoms; Stress; Prevention