Ελλάδα, Ευρώπη και Διεθνής Τρομοκρατία, από τον Ψυχρό Πόλεμο στη Νέα Τρομοκρατία: Ιστορικές, Πολιτικές και Ιδεολογικές Διαστάσεις - Φιλντίσης, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα διδακτορική διατριβή έχει στόχο να συνεισφέρει στην ιστορική έρευνα και ειδικότερα να εξετάσει στην ιστορική και διεθνοπολιτική του διάσταση, ένα ζήτημα που σήμερα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των παγκόσμιων θεμάτων ασφαλείας, αυτό της διεθνούς τρομοκρατίας.
Greece, Europe and international terrorism, from Cold War to the “new terrorism: historical, political and ideological aspects
Keywords: Τρομοκρατία; Ασφάλεια, Διεθνής; Ψυχρός πόλεμος; Ελλάδα; Ευρώπη; Τρομοκρατία; Ψυχρός πόλεμος