Σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων - Μελέτη περίπτωσης της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας - Καρτσακλής, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Παρακολουθώντας τις σύγχρονες παγκόσμιες εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα, πληθώρα κρατικών οργανισμών σε όλο το κόσμο εντάσσουν τα συστήματα αξιολόγησης των εργαζομένων τους, ως αναπόσπαστο μέρος της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Απώτερος στόχος για όλους είναι η βελτίωσης της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας της κρατικής μηχανής. Ο στόχος της παρούσης έρευνας είναι η συλλογή δεδομένων που σκιαγραφούν τη στάση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Ειδικότερα, κρίνεται σκόπιμο να διερευνηθούν και να αποτυπωθούν οι απόψεις των υπαλλήλων σχετικά με το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης καθώς και σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συστήματος και τη διασύνδεσή του με τη μοριοδότηση ενόψει μέτρων κινητικότητας και διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω επισκόπησης της σχετικής βιβλιογραφίας, μέσω χρήσης πηγών και βάσεων δεδομένων του διαδικτύου και τέλος μέσω ερωτηματολογίων τα οποία συμπληρώθηκαν από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Τα αποτελέσματα της μελέτης της περίπτωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέδειξαν τις αδυναμίες και τις δυσχέρειες του υφιστάμενου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων καθιστώντας το ως μη αποτελεσματικό και μη αξιόπιστο.
Μ.Δ.Ε. 132
Keywords: Υπάλληλοι, Αξιολόγηση των; Αξιολόγηση εργαζομένων