Ανάλυση τάσεων στην παροχή υπηρεσιών μίας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας - Μαυράκης, Οδυσσέας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Ζούμε στην εποχή της Big Data, όπου οι επιχειρήσεις βομβαρδίζονται από τεράστιο όγκο πληροφοριών σε ελάχιστο χρόνο. Η εκμετάλλευση της πληροφορίας που εισέρχεται στη βάση δεδομένων της επιχείρησης, μέσα και έξω από το πλαίσιο λειτουργίας της, είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή της. Ο τουριστικός τομέας στην χώρα μας και ειδικά τα ξενοδοχεία, βιώνουν καθημερινά τον ανταγωνισμό μεταξύ ομοίων επιχειρήσεων και η βελτίωση των υπηρεσιών τους, οι οποίες προσελκύουν τους πελάτες αποτελεί πρώτιστο στόχο και ζητούμενο των διοικήσεων. Οι διοικήσεις των ξενοδοχειακών μονάδων καλούνται να λάβουν σωστές, έγκυρες και ταχείς αποφάσεις, στηριζόμενες σε αξιόπιστες πληροφορίες. Οι αποφάσεις αυτές αφορούν στην λειτουργία των τμημάτων και στην ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσής και των υπηρεσιών που ξεχωριστά και συνδυαστικά παρέχουν. Ο αποδοτικότερος τρόπος για την εκμετάλλευση της πληροφορίας είναι η παρουσίαση και διάθεσή της με την μορφή εικόνας. Η μεθοδολογία των Visual Analytics αυξάνει τις δυνατότητες οπτικοποίησης των δεδομένων και την ποιότητα της παραγόμενης πληροφορίας με τη χρήση λογισμικών ηλεκτρονικών υπολογιστών που την εκτελούν. Με αρχή ότι, η βελτίωση της απόδοσης της διοίκησης, των τμημάτων και του συνόλου του προσωπικού οδηγεί στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ενσωμάτωση των visual Analytics εξετάζεται ως προς την αξία της στην περίπτωση ενός ξενοδοχείου και τα οφέλη από την εφαρμογή τους αποδεικνύονται στην παρακάτω εργασία.
Analysis of data trends for a large hotel
Keywords: Τουρισμός--Διοίκηση και οργάνωση; Διοίκηση ολικής ποιότητας; Τουριστικό μάρκετινγκ; Επιχειρήσεις--Τεχνολογικές καινοτομίες; Οπτικοποίηση; Ανάλυση; Ξενοδοχείο; Αποδοτικότητα; Ικανοποίηση