«Human trafficking και Πολιτικές Αντιμετώπισης: Η συμβολή των ελληνικών ΜΚΟ στον περιορισμό του φαινομένου» - Σιχονίδης, Ανέστης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα έρευνα μελετά το φαινόμενο της διεθνικής σωματεμπορίας στη χώρα μας και τις πολιτικές αντιμετώπισης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) με σκοπό τον περιορισμό του φαινομένου. Αρχικά, γίνεται μια αναφορά σε εισαγωγικές παρατηρήσεις, όπου παρατίθενται γενικές πληροφορίες γύρω από το εξεταζόμενο θέμα, συμπεριλαμβα νομένου του εννοιολογικού ορισμού του φαινομένου και της διατύπωσης του ερευνητι κού ερωτήματος της εργασίας. Στη συνέχεια ακολουθεί ο κύριος άξονας, ο οποίος χωρί ζεται: α) στη θεωρητική επισκόπηση της βιβλιογραφίας και β) στην ερευνητική προσέγ γιση. Το πρώτο μέρος αποτελείται από 6 κεφάλαια με αναφορές σε θεματικές όπως: αίτια και προβλήματα του φαινομένου, επικρατούσες συνθήκες του trafficking σήμερα, κοινω νικές ανισότητες και κοινωνικός αποκλεισμός, έμφυλη βία, πολιτικές σε εθνικό επίπεδο και πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έπειτα, μεταβαίνουμε στο δεύτερο μέρος, αυτό της μεθοδολογίας, με αναφορές στις διαδικασίες επιλογής της ποιοτικής μεθόδου ανάλυσης, στην παράθεση των δεδομένων και στην ανάδειξη των τελικών αποτελεσμάτων. Τέλος, ακολουθεί η επισήμανση των συμπερασμάτων και οι βιβλιογραφικές αναφορές.
Αριθμός Εισαγωγής: 013779 cd
Keywords: Εμπορία ανθρώπων--Ελλάδα; Εμπορία ανθρώπων--Ευρώπη; Εμπορία ανθρώπων--Κυβερνητική πολιτική; Εμπορία ανθρώπων; Χαρακτηριστικά σωματεμπορίας; Κοινωνικός αποκλεισμός; Έμφυλη βία; Εθνικές πολιτικές; Ευρωπαϊκή Ένωση; Μεθοδολογία έρευνας