Η τηλεργασία στην εποχή της “κοινωνικής απόστασης”: ο ρόλος της επαγγελματικής κατάρτισης – Μελέτη Περίπτωσης Teleperformance Greece - Καρύκας, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 οδήγησε τις επιχειρήσεις να μεταβάλουν εν μια νυκτί τον τρόπο λειτουργίας τους και να εφαρμόσουν εκτεταμένα την τηλεργασία. Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η διερεύνηση της τηλεργασίας στην εποχή της κοινωνικής απόστασης λόγω της πανδημικής κρίσης και του ρόλου της επαγγελματικής κατάρτισης, στην περίπτωση μια πολυεθνικής επιχείρησης τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Βάσει των ευρημάτων, η μετάβαση της μελετώμενης εταιρίας στην τηλεργασία ήταν ομαλή, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη πρακτική χρησιμοποιούνταν και πριν την πανδημία, ωστόσο, σε μικρότερη κλίμακα. Από πλευράς εργαζομένων, η τηλεργασία έγινε αποδεκτή ως μια θετική εξέλιξη, εφόσον συνδέθηκε με αυξημένο προσωπικό χρόνο και μεγαλύτερη ευελιξία. Ωστόσο, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων εξέφρασε ανησυχίες για την διείσδυση του εργασιακού χώρου στην προσωπική ζωή, καθώς και για τη μετακύλιση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης στον ίδιο τον εργαζόμενο. Επίσης, μια σημαντική επίδραση της τηλεργασίας που καταδείχθηκε είναι η έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης με τους συναδέλφους.
Αριθμός Εισαγωγής: 013442 cd
Keywords: Τηλεργασία -- Ψυχολογικές απόψεις -- Ελλάδα; Τηλεργασία -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα; Εργασία στο σπίτι -- Ψυχολογικές απόψεις -- Ελλάδα; Βιομηχανικές σχέσεις -- Ελλάδα; COVID-19 (Ασθένεια) -- Ελλάδα; Κοινωνική απόσταση; Κοινωνική απομόνωση; Τηλεργασία; Πανδημία; COVID-19; Επαγγελματική κατάτριση; Κοινωνική απόσταση; Κοινωνική αποστασιοποίηση