Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με ειδικότητα τη Μουσική, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης <<ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) - Η μετάβαση: Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία>>. - Ζώση, Αθανασία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Στην παρούσα εργασία καταγράφονται οι απόψεις των επιμορφωτών και επιμορφούμενων (με ειδικότητα τη Μουσική), σχετικά με το επιμορφωτικό πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)–Η Μετάβαση: Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία». Επίσης, διερευνώνται οι απόψεις τους σχετικά με την οργάνωση του σεμιναρίου, τις δυσκολίες, τα θετικά ή και αρνητικά του σημεία, την αποτελεσματικότητα του στην πράξη καθώς και τη βελτίωσή του. Η διερεύνηση των απόψεών τους πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου που είχε σχεδιάσει, διανείμει και συλλέξει ο Ο.ΕΠ.ΕΚ. Η γενική εικόνα που δημιουργείται από την επεξεργασία των δεδομένων των ερωτηματολογίων είναι πως το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παραγωγικό. Στις απαντήσεις των επιμορφωτών και επιμορφούμενων αναδεικνύεται κλίμα συνεργασίας, ενώ ο μόνος παράγοντας που φαίνεται να δυσχεραίνει την ομαλή διεξαγωγή της επιμόρφωσης είναι το πιεσμένο χρονικά ωράριο.
Αριθμός Εισαγωγής: 010324-010325 cd
Keywords: Εκπαιδευτικοί -- Επιμόρφωση; Μουσική -- Διδασκαλία και μελέτη; Μουσική στην εκπαίδευση; Επιμόρφωση εκπαιδευτικών; Εκπαιδευτικοί με ειδικότητα τη μουσική; Επιμορφωτές; Teacher training; Teachers specialized in music; Trainers