Επιχειρηματικό σχέδιο: franchise υποκατάστημα της ionios brokers στην πόλη της Τρίπολης - Πανοπούλου, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Στόχος της εργασίας είναι να δοθεί όσο το δυνατό μια σαφή περιγραφή της επιχειρηματικής ιδέας συνοψίζοντας τα πιο σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία του επιχειρηματικού σχεδίου. Θα τονιστεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, τι είναι αυτό που προσφέρει η επιχείρηση το οποίο δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστές. Θα γίνει αναφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει προώθηση της υπηρεσίας στην αγορά όπως και στο ανθρώπινο δυναμικό που θα στελεχώσει την επιχείρηση. Επιπλέον, θα περιγραφούν οι κυριότεροι παράγοντες επιτυχίας της επιχειρηματικής ιδέας, οι βασικοί κίνδυνοι και οι απειλές που ενδέχεται να επηρεάσουν την αποτελεσματική υλοποίηση της, τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρισης των κινδύνων αυτών. Τέλος θα γίνει μια ανάλυση νεκρού σημείου καθώς και μια πρόβλεψη για το κόστος της επένδυσης και τον τζίρο της επιχείρησης.
Μ.Δ.Ε. 48
Keywords: Δικαιόχρηση; Επιχείρηση; Άδεια εμπορίας υπ΄ονομασία άλλης εταιρίας; Ανταγωνισμός; Franchise επιχείρηση; Ανταγωνισμός