Η Επαγγελματική Ικανοποίηση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στην πόλη της Τρίπολης - Χαρμαντά, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν να διερευνήσει τον βαθμό της επαγγελματικής ικανοποίησης των καθηγητών φυσικής αγωγής που εργάζονται στην πόλη της Τρίπολης, είτε σε σχολείο είτε σε συλλόγους είτε σε ιδιωτικά γυμναστήρια. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε μια έρευνα ex-posto facto διαφορών σε ένα δείγμα 120 καθηγητών φυσικής αγωγής που εργάζονται ως γυμναστές στην πόλη της Τρίπολης σε σχολεία, συλλόγους και γυμναστήρια με μια κλίμακα καταγραφής της Επαγγελματικής Ικανοποίησης. Για τη στατιστική ανάλυση χρησιμοποιήθηκε η πολυμεταβλητή ανάλυση διακύμανσης-MANOVA. Τα αποτελέσματα σχετικά με τον βαθμό επαγγελματικής ικανοποίησης των καθηγητών φυσικής αγωγής που εργάζονται στην πόλη της Τρίπολης είχαν γενικά θετικό πρόσημο, ειδικότερα όμως οι εργαζόμενοι στην δημόσια εκπαίδευση είχαν χαμηλότερο βαθμό ικανοποίησης σε σχέση με τους συναδέλφους τους σε συλλόγους και γυμναστήρια, ενώ η σύγκριση μεταξύ των εργαζομένων σε συλλόγους και γυμναστήρια έδειξε πως υψηλότερο βαθμό ικανοποίησης είχαν οι δεύτεροι. Τέλος, δεν εντοπίσθηκαν διαφορές ως προς το φύλο και το μορφωτικό επίπεδο. Τα ευρήματα αυτά ήταν σύμφωνα με αντίστοιχες μελέτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Job satisfaction of teachers of physical education in public and private sector in the city of Tripoli
Keywords: Καθηγητές φυσικής αγωγής - Έρευνα - Τρίπολη; Καθηγητές φυσικής αγωγής - Επαγγελματική ικανοποίηση - Τρίπολη; Teachers of physical education - Research - Tripoli; Teachers of physical education - Job satisfaction - Tripoli; Επαγγελματική ικανοποίηση; Καθηγητές φυσικής αγωγής; Δημόσια εκπαίδευση; Αθλητικοί σύλλογοι; Ιδιωτικά γυμναστήρια; Job satisfaction; Teachers of physical education; Public school; Clubs; Gyms