Η δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου για την υλοποίηση προγραμμάτων με παραδοσιακά αγωνίσματα Κλασικού αθλητισμού - Βαρούχα, Ανθούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η εργασία αυτή έχει σκοπό τον σχεδιασμό ενός επιχειρηματικού πλάνου, μιας νέας ιδέας που σκοπό έχει την υλοποίηση προγραμμάτων με παραδοσιακά αγωνίσματα Κλασικού αθλητισμού. Θα γίνει μελέτη του τρόπου αξιοποίησης ενός ολοκληρωμένου αθλητικού μοντέλου, που σαν βάση του θα έχει τα αρχικά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και αγωνίσματα τοπικού χαρακτήρα που σχετίζονται με τον κλασικό αθλητισμό για να μην χαθούν στα βάθη της ιστορίας. Τα αγωνίσματα είναι η Ελληνική δισκοβολία, το άλμα εις μήκος άνευ φοράς, το στάδιο, ο δίαυλος, ο ακοντισμός με στόχο, η λιθοβολία και το Κρητικό βόλι. Το μοντέλο θέλουμε να είναι ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό. Τα αγωνίσματα που θα αποτελούν μέρος του πλάνου μας είναι προγενέστερα ή πολύ κοντά τεχνικά σε σημερινά αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Δεν συμπεριλαμβάνονται αγωνίσματα όπως η πάλη, η πυγμαχία, το παγκράτιο, οι αρματοδρομίες ή τα ιππικά αγωνίσματα, παρά το ότι τα συναντάμε στην Αρχαιότητα. Η εργασία περιορίζεται στα αγωνίσματα που σχετίζονται με τον σύγχρονο κλασικό αθλητισμό.
The creation of a business plan for the implementation of programs with traditional track and field sports
Keywords: Επιχειρησιακός προγραμματισμός; Στρατηγικός σχεδιασμός; Στίβος; Ολυμπιακοί αγώνες - Ευγενής ανταγωνισμός; Business planning; Strategic planning; Track and field; Olympics - Fair play; Παραδοσιακά αγωνίσματα; Κλασικός αθλητισμός; Ευ αγωνίζεσθαι; Επιχειρηματικό σχέδιο; Traditional sport competitions; Track and field; Fair play; Business plan