Παιδική κακοποίηση - Παραμέληση και φορείς κοινωνικής πρόνοιας. Απόψεις επαγγελματιών για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών - Τσαβαλία, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι να διερευνήσει την επάρκεια, τη λειτουργία, την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που εμπλέκονται με την προστασία της παιδικής κακοποίησης και τις απόψεις των επαγγελματιών που απασχολούνται με το φαινόμενο αυτό καθώς και τις προσδοκίες που έχουν για τις διαδικασίες παρέμβασης και αντιμετώπισης. Πραγματοποιήθηκαν 8 ημιδομημένες συνεντεύξεις με επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς που απασχολούνται σε αντίστοιχες Υπηρεσίες. Οι ελλείψεις σε φορείς και παρεχόμενες υπηρεσίες παρουσιάζονται μεγάλες, η συνεργασία μεταξύ τους είναι ικανοποιητική και όλοι προσδοκούν την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, με σκοπό να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
Αριθμός Εισαγωγής: 012602 cd
Keywords: Παιδική κακοποίηση -- Ελλάδα; Παιδιά, Δικαιώματά τους -- Ελλάδα; Κοινωνική πρόνοια -- Ελλάδα; Κοινωνικές υπηρεσίες -- Ελλάδα; Οικογενειακή βία -- Ελλάδα; Γονέας-παιδί, Σχέσεις των; Παιδιά -- Νομικό καθεστώς, νόμοι, κ.λπ. -- Ελλάδα