Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) - Στεργίου, Ελένη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Σε πολλές χώρες παρατηρείται έντονο ενδιαφέρων για την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο δημόσια τομέα, με σκοπό να αναζωογονήσουν την δημόσια διοίκηση, να την καταστήσουν πιο δυναμική, αποδοτική ,διάφανη και παραγωγική . Η εργασία επικεντρώνεται στην εξέλιξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα και τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση . Αναφέρεται διεξοδικά στο νεοσύστατο θεσμό των ΚΕΠ που σκοπό έχει με την εφαρμογή των ΤΠΕ να προσφέρει σε πολίτες και επιχειρήσεις την παροχή στο μέγιστο δυνατό αριθμό ψηφιακών υπηρεσιών και ειδικότερα υπηρεσιών 4ου και 5ου επιπέδου. Στην εργασία παρουσιάζεται επίσης έρευνα που διεξήχθη για τα ΚΕΠ, με σκοπό να διαπιστωθεί η ικανοποίηση των πολιτών από τα ΚΕΠ , ο βαθμός ενσωμάτωσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην καθημερινότητα των Ελλήνων και ιδιαίτερα η χρήση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ και της ιστοσελίδας των ΚΕΠ , ww.kep.gov.gr . Το ερωτηματολόγιο της έρευνας καταχωρήθηκε στο πρόγραμμα SPSS και παρουσιάζονται και σχολιάζονται τα αποτελέσματα της , γίνεται ανάλυση και διεξάγονται γενικότερα συμπεράσματα για τα Κέντα Εξυπηρέτησης Πολιτών. .
Μ.Δ.Ε. 145
Keywords: Διαδίκτυο (Internet) στη δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα; Διαδίκτυο (Internet) στη δημόσια διοίκηση; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα; Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών