Τηλεργασία στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα - Η επίδρασή της στους εργαζόμενους - Δημοπούλου, Κωνσταντίνα- Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας, είναι η διεξαγωγή μιας εις βάθος έρευνας για τον ρόλο της τηλεργασίας στην επίδραση των εργαζομένων σε διαφόρους τομείς της καθημερινότητάς τους, τόσο σε κοινωνική όσο και εργασιακή ζωή. Δεύτερον, μέσω αυτής της μελέτης, γίνεται προσπάθεια να ερμηνευτούν τα αποτελέσματα της έρευνας, να παρουσιαστούν οι συνθήκες που τα διαμορφώνουν και να προκύψουν προτάσεις που θα βελτιώσουν αυτές τις συνθήκες. Η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένος τρόπος εργασίας και είναι μια ευπρόσδεκτη δυνατότητα μεταξύ των εργαζομένων στις μέρες μας. Προσφέρει πολλά οφέλη, όπως ευελιξία για τους εργαζόμενους στην οργάνωση των εργάσιμων ημερών τους, ενώ και οι εργοδότες μπορούν να επωφεληθούν από τη διαθεσιμότητα μεγαλύτερης δεξαμενής ταλέντων, καθώς οι θέσεις εργασίας δεν συνδέονται με μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Οι περιορισμοί της μελέτης περιλαμβάνουν το μικρό μέγεθος του δείγματος, λόγω της περιορισμένης διάρκειας της μελέτης και το γεγονός ότι το δείγμα περιορίστηκε σε εργαζόμενους ελληνικών εταιρειών και δεν περιλάμβανε εργαζόμενους από άλλες χώρες του εξωτερικού. Οι περιορισμοί της μελέτης αναφέρονται επίσης κυρίως σε παράγοντες που δυσκόλεψαν τη διεξαγωγή της μελέτης και τη συλλογή των αποτελεσμάτων, όπως αντιληπτές δυσκολίες στην επικοινωνία με τους συμμετέχοντες και τη συλλογή ερευνητικών αποτελεσμάτων. Με άλλα λόγια, μια νέα μελέτη θα πρέπει να περιλαμβάνει συμμετέχοντες από ξένες πολυεθνικές στο δείγμα, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 συμμετέχοντες. Σκοπός μιας μελλοντικής διπλωματικής εργασίας, θα πρέπει να γίνει μια επιπλέον έρευνα για τον ρόλο της τηλεργασίας ως προς την επίδραση των εργαζομένων σε διαφόρους τομείς της καθημερινότητάς τους, αλλά σε ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας και με ένα δείγμα περισσότερο των 300 ατόμων – εργαζομένων στον συγκεκριμένο εργασιακό κλάδο.
Teleworking in the Public and Private Sector - Impact on employees
Μ.Δ.Ε. 120
Keywords: Τηλεργασία; Δημόσια Διοίκηση -- Ελλάδα; Ευέλικτες μορφές εργασίας -- Ελλάδα; Εργασία και εργαζόμενοι; Εργαζόμενοι; Τηλεργασία; Επιπτώσεις; Οργανισμοί; Ανάπτυξη; Employees; Telecommuting; Effects; Organizations; Development