Η Τρίτη Ηλικία ως πεδίο άσκησης κοινωνικής πολιτικής - διερευνώντας τη συμβολή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας - Καρρά, Αμαλία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η αναγκαιότητα χάραξης κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στην Τρίτη Ηλικία, ταυτόχρονα διερευνάται η συμβολή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην επίλυση και αναδεικνύεται η ανάγκη για ενεργή συμμετοχή των φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υπάρξουν πιο αποτελεσματικές, πιο βιώσιμες και πιο καινοτόμες λύσεις. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της ποιοτικής έρευνας για την ανάπτυξη των βέλτιστων προοπτικών συνεργασίας αλλά και προτάσεις προκειμένου να βελτιωθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία αυτή.
The Elder Age as a field of social policy - exploring the contribution of social entrepreneurship
Keywords: Κοινωνική πολιτική--Ελλάδα; Ηλικιωμένοι; Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Κοινωνική πολιτική; Τρίτη ηλικία; Κοινωνική επιχειρηματικότητα; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης