Επιχειρηματικό σχέδιο για την δημιουργία ενός Δημοτικού ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Η περιπτωσιακή μελέτη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ, στον Δήμο Ζηρού. - Σούρλα, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες Α.με.Α», του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας, είναι το επιχειρηματικό σχέδιο, για την ίδρυση μιας εκπαιδευτικής μονάδας, μη τυπικής εκπαίδευσης, στο Δήμο Ζηρού και πιο συγκεκριμένα ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ Σκοπός της δομής, είναι η δημιουργική απασχόληση, των παιδιών/εφήβων με αναπηρία, η κοινωνική τους ένταξη και η στήριξη των οικογενειών τους, μέσα από την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης, θα αναλύσει την αγορά και θα αξιολογήσει την ζήτηση για τις εξεταζόμενες υπηρεσίες του επενδυτικού σχεδιασμού. Επίσης θα γίνει λόγος για τον ανταγωνισμό και τις αλληλεπιδράσεις των ενδιαφερομένων μιας τέτοιας επιχείρησης. Θα ερευνηθούν τα δυνατά και αδύνατα σημεία, οι ευκαιρίες και οι απειλές της επιχείρησης, στοιχεία που θα καθορίσουν την επιχειρηματική στρατηγική αλλά και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον θα ακολουθήσει ένα ισορροπημένο μείγμα μάρκετινγκ, εστιάζοντας στον πελάτη και την κάλυψη των αναγκών του. Στην συνέχεια η μελέτη θα ασχοληθεί, με τον προϋπολογισμό για την εξασφάλιση της υλικοτεχνικής και τεχνικής υποδομής του Κέντρου, την οργάνωση της επιχείρησης αλλά και την στελέχωση με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Στο τελευταίο μέρος της μελέτης, θα παρουσιαστούν οι βασικές οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης, για τον υπολογισμό των οικονομικών μετρήσεων, που θα καθορίσουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης, σε βάθος τριετίας.
Business Plan for the creation of municipal K.D.AP.A.me.A. The case study of KDAP AmeA, in the municipality of Ziros.
Keywords: Άτομα με ειδικές ανάγκες - Φροντίδα; Επιχειρησιακός σχεδιασμός; Στρατηγικός σχεδιασμός; Μάρκετινγκ - Σχεδιασμός; Άτομα με ειδικές ανάγκες - Ιατρική περίθαλψη; People with disabilities - Care; Business planning; Strategic planning; Marketing - Planning; People with disabilities - Medical care; Αμεα; Κδαπ αμεα; Επιχειρηματικό σχέδιο; Μελέτη περίπτωσης; Amea; Kdap amea; Business plan; Case study