Η επίδραση μακροοικονομικών μεταβλητών στο χρηματιστηριακό δείκτη του Λονδίνου - Κανέλλος, Σπυρίδων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Στην παρούσα εργασία θα εξεταστεί η επίδραση των μακροοικονομικών μεταβλητών στον αγγλικό χρηματιστηριακό δείκτη FTSE100. Η μελέτη θα βασιστεί στα αγγλικά δεδομένα λόγω του γεγονότος της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Μ.Βρετανία (λόγω του Brexit). Η επιλογή των μεταβλητών θα βασιστεί σε προηγούμενες μελέτες που έχουν γίνει (Chenetal. (1986), Fama (1990), Fama&Schwert (1977)), μελέτες οι οποίες είναι κατατοπιστικές ως προς τη διερεύνηση θετικής ή αρνητικής σχέσης ανάμεσα στις μακροοικονομικές μεταβλητές και τους χρηματιστηριακούς δείκτες.
Μ.Δ.Ε. 121