Ανάπτυξη Διαδικτυακής Πλατφόρμας με σκοπό την Προβολή των Προφορικών Παραδόσεων και των Δημοτικών Τραγουδιών του Μοριά - Καραβάσος, Αντώνιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η πτυχιακή εργασία εξετάζει την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών για την καταγραφή και προβολή των δημοτικών τραγουδιών και προφορικών παραδόσεων της Πελοποννήσου (Μοριά). Εστιάζει στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αναλύοντας θεωρητικά πλαίσια, μεθοδολογία συλλογής υλικού και ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας morias-traditions.gr με WordPress. Περιλαμβάνει δομή, υλοποίηση, αξιολόγηση εμπειρίας χρήστη και προτάσεις για μελλοντική επέκταση, προάγοντας την πολιτιστική προσβασιμότητα και συμμετοχή.
Keywords: Πολιτιστική κληρονομιά -- Προστασία -- Τεχνολογικές καινοτομίες; Άυλη κληρονομιά -- Προστασία -- Τεχνολογικές καινοτομίες; Πολιτιστική κληρονομιά -- Προστασία -- Επεξεργασία δεδομένων -- Τεχνολογικές καινοτομίες; Άυλη κληρονομιά -- Προστασία -- Επεξεργασία δεδομένων -- Τεχνολογικές καινοτομίες; Δημοτικά τραγούδια, Ελληνικά (Σύγχρονα) -- Ελλάδα -- Πελοπόννησος -- Ιστορία και κριτική; Προφορική παράδοση -- Προστασία -- Ελλάδα -- Πελοπόννησος; Ψηφιακή διατήρηση; Δημοτικά τραγούδια; Προφορικές παραδόσεις; Μοριάς; Πελοπόννησος; Άυλη πολιτιστική κληρονομιά; Διαδικτυακή πλατφόρμα; Ψηφιακή τεχνολογία; Folk songs; Oral traditions; Morea; Peloponnese; Intangible cultural heritage; Online platform; Digital technology