Μέθοδοι και τεχνικές διαφήµισης των µικρών αθλητικών επιχειρήσεων µε τη χρήση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης - Νταµπάκης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι αρχικά η µελέτη βασικών εννοιών όπως η διαφήµισης, το µάρκετινγκ, αλλά και τα νέα δεδοµένα του µάρκετινγκ στην ψηφιακή εποχή και ταυτόχρονα, η ανασκόπηση των τεχνικών και µέσων διαφήµισης στο διαδίκτυο και τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία, έχουν ως στόχο την προώθηση µίας τοπικής αθλητικής επιχείρησης. Στα πλαίσια αυτά και µέσα από τη χρήση συγκεκριµένου παραδείγµατος, το οποίο στην παρούσα εργασία αποτελεί ένα αθλητικό κέντρο - κολυµβητήριο στην Κατερίνη, εξετάζεται η χρησιµότητα των µέσων µαζικής δικτύωσης, αλλά και ο τρόπος µε τον οποίο τα µέσα αυτά µπορούν να χρησιµοποιηθούν για την προβολή και προώθηση µιας διαφηµιστικής καµπάνιας µιας επιχείρησης στον κλάδο των αθλητικών υπηρεσιών. Οι επιχειρήσεις ανέκαθεν χρησιµοποιούσαν ένα ευρύ φάσµα µεθόδων προσέλκυσης νέων πελατών µε παραδοσιακές και µη µεθόδους. Στην εποχή µας όµως η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας οδήγησε στην αναζήτηση εναλλακτικών µορφών ενηµέρωσης και προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, µία εκ των οποίων είναι τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η παρούσα εργασία εστιάζει στην χρήση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης και πώς αυτά µπορούν να χρησιµοποιηθούν ως εργαλεία για την διαφήµιση µικρών αθλητικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, παρουσιάζονται µέθοδοι και τεχνικές που µπορούµε να εφαρµόσουµε για να έχουµε τα βέλτιστα αποτελέσµατα. Για το λόγο αυτό δηµιουργείται µία διαφηµιστική καµπάνια για συγκεκριµένες υπηρεσίες που παρέχονται από το υπό µελέτη αθλητικό κέντρο και στη συνέχεια, επιλέγονται τα κατάλληλα µέσα προβολής µε βάση το στοχευόµενο κοινό, αλλά και τους στόχους που έχουν τεθεί. Πιο συγκεκριµένα, σχεδιάζεται µία διαφηµιστική καταχώρηση µε στόχο την προβολή της σε επιλεγµένα κοινωνικά µέσα δικτύωσης, για το υπό µελέτη αθλητικό κέντρο, θέτοντας βραχυπρόθεσµους και µακροπρόθεσµους στόχους και διασαφηνίζονται οι παράγοντες που εξυπηρετεί το καθένα από αυτά. Η θεωρητική βάση στην οποία στηρίζεται η παρούσα εργασία εστιάζει στην ανάγκη προσέγγισης νέων πελατών από µικρές και νεοσύστατες επιχειρήσεις στοχεύοντας στην υιοθέτηση µεθόδων που συνάδουν µε τις τάσεις της εποχής.
Methods and techniques of advertising small sports companies through social media
Keywords: ∆ιαφήµιση; Αθλητισμός-Μάρκετινγκ; Μέσα μαζικής ενημέρωσης-Κοινωνικές απόψεις; Αθλητισμός-Διοίκηση και οργάνωση; Advertising; Sports-Marketing; Mass media-Social aspects; Sports-Management; ∆ιαφήµιση; Μάρκετινγκ αθλητικών επιχειρήσεων; Μέσα Κοινωνικής ∆ικτύωσης; Αθλητικές Επιχειρήσεις; Advertising; Sports Business Marketing; Social Media; Sports Business