Διακρίσεις που υφίστανται οι μετανάστες του νομού Αρκαδίας - Μπουλούγαρη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να διερευνήσει το αν οι μετανάστες στον νομό Αρκαδίας υφίστανται φυλετικές διακρίσεις. Στο πρώτο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν οι ορισμοί των διακρίσεων, η ιστορική ανασκόπηση των διακρίσεων στην κοινωνική επιστήμη, η νέα μορφή διακρίσεων στον 21ο αιώνα, η νομοθεσία κατά των φυλετικών διακρίσεων και το νομικό καθεστώς για τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν οι κοινωνικές εκφάνσεις των εθνοτικών διακρίσεων. Συγκεκριμένα θα αναφερθούν οι φυλετικές διακρίσεις στην αγορά εργασίας, οι φυλετικές διακρίσεις στο εργασιακό περιβάλλον, η φυλετική ανισότητα στη στέγαση και την πιστοληπτική αγορά, οι στεγαστικές ευκαιρίες, οι πιστωτικές αγορές και οι καταναλωτικές αγορές. Στο τρίτο κεφάλαιο θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία της έρευνας και τα ερευνητικά ερωτήματα. Στο τέταρτο κεφάλαιο η ερμηνεία των αποτελεσμάτων της έρευνας και στο κεφάλαιο συμπεράσματα θα διεξαχθούν τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας.
Αριθμός Εισαγωγής: 013635 cd
Keywords: Μετανάστες -- Ελλάδα -- Αρκαδία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Μετανάστες -- Ελλάδα -- Αρκαδία -- Κοινωνικές απόψεις -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Μετανάστες -- Ελλάδα -- Αρκαδία -- Κυβερνητική πολιτική -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Κοινωνικός αποκλεισμός -- Ελλάδα -- Αρκαδία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Κοινωνική ενσωμάτωση -- Ελλάδα -- Αρκαδία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Αλλοδαποί εργαζόμενοι -- Ελλάδα -- Αρκαδία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Αγορά εργασίας -- Ελλάδα -- Αρκαδία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Μετανάστες -- Νομικό καθεστώς, νόμοι κ.λπ. -- Ελλάδα -- Αρκαδία -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Φυλετικές διακρίσεις; Φυλετικές διακρίσεις στην εργασία; Μεταναστευτικό δίκαιο; Racial discrimination; Racial discrimination in employment; Immigration law