Φασματική ανάλυση: Σε συστήματα εικόνων ραντάρ τύπου SAR - Μπαρτζελιώτης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2011)
Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας αποτελούν τα ραντάρ συνθετικού ανοίγματος (SAR - Synthetic Aperture Radar), η λειτουργία τους καθώς και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων ραντάρ. Στη συνέχεια γίνεται μελέτη για τις μεθόδους εκτίμησης φάσματος δύο διαστάσεων. Ποια μέθοδο έχει τα καλύτερα αποτελέσματα κάτω από ποιες συνθήκες για το καλύτερο αποτέλεσμα αποκατάστασης εικόνας, την οποία έχουμε ως είσοδο από τα ραντάρ συνθετικού ανοίγματος. Η φασματική εκτίμηση μπορεί να οριστεί ως η τέχνη της ανάκτησης της συχνότητας περιεχομένου στο μετρημένο σήμα. Η φασματική εκτίμηση περιλαμβάνει 3 κυρίως κατηγορίες μοντέλων με τις οποίες μπορούμε να κάνουμε φασματική ανάλυση τις περιμετρικές, μη - περιμετρικές, αλλά και τις μεθόδους υψηλής ευκρίνειας, κριτήριά μας πάντα παραμένουν τιμές όπως Variance, bias καιη διακριτική ικανότητα της κάθε μεθόδου.
Μ.Δ.Ε. 36
Keywords: Ραντάρ συνθετικού ανοίγματος; Φασματική ανάλυση; Συστήματα ραντάρ; SAR; Ραντάρ