Η κοινωνική πολιτική του Δήμου Αιγάλεω σε καιρό κρίσης - Τοπαροπούλου, Σοφία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η εκπόνηση της παρούσας διπλωματικής εργασίας στοχεύει στη μελέτη της κοινωνικής πολιτικής όπως ασκείται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Βασικός σκοπός είναι η αποτίμηση της συμβολής της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ο Δήμος Αιγάλεω σε καιρό κρίσης και στον καιρό της πανδημίας του covid – 19 και η αποτύπωση των απόψεων των κατοίκων για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής. Γίνεται λεπτομερής αναφορά στις δράσεις άσκησης κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο Αιγάλεω. Η έρευνα βασίστηκε κατά βάση σε βιβλιογραφία και άρθρα, σε στοιχεία από το διαδίκτυο, την Ελληνική στατιστική υπηρεσία, την Ε.Ε.Τ.Α.Α και την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω. Πέρα από τις πληροφορίες που αντλούνται από τους φορείς του Δήμου και τη συνέντευξη που πάρθηκε, πραγματοποιείται ποσοτική έρευνα με τη μορφή ερωτηματολογίου, το οποίο δόθηκε σε κατοίκους με σκοπό να γίνουν γνωστές οι απόψεις τους για την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Οι απόψεις αυτές αποτυπώνονται πάνω σε διαγράμματα από τα οποία προκύπτουν, τα συμπεράσματα της εργασίας και οι μελλοντικές δράσεις
The social policy of the municipality of Aigaleo in a time crisis
Αρ. Εισ.: 03 cd
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση -- Ελλάδα; Οικονομική ύφεση -- 2010 -- Ελλάδα; Κοινωνική πολιτική; Κράτος πρόνοιας; Κοινωνική πολιτική; Κράτος πρόνοιας; Τοπική αυτοδιοίκηση; Δήμος Αιγάλεω; Διεύθυνση κοινωνικής προστασίας; Μεταρρύθμιση "Καλλικράτης"; Οικονομική κρίση; Πανδημία; Συνέντευξη; Ερωτηματολόγιο; Social policy; Welfare state; Local government; Municipality of Egaleo; Directorate of social protection; "Kallikratis" reform; Economic crisis; Pandemic; Interview; Questionnaire