Η επίδραση των Social media στη σύγχρονη ποδοσφαιρική βιομηχανία - Σπανού, Παναγιώτα Πόπη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Τα Social Media (SM) και το Διαδίκτυο καθίστανται ένας κανόνας όπου η ανάπτυξη κατευθύνεται άμεσα γύρω από τους ανθρώπους και πώς αλληλεπιδρούν σε σχέση με το ποδόσφαιρο, το άθλημα που εξακολουθεί να δημιουργεί μια μεγάλη βάση θαυμαστών σε όλες τις κοινότητες όπως μια υπο-κουλτούρα. Αυτή η έρευνα στοχεύει: α) στην ανάδειξη της έννοιας και της δυναμικής των Social Media, β) στην εξέταση της επίδρασης των SM στον αθλητισμό και του ρόλου τους στην ανάπτυξη του αθλητισμού και ειδικότερα της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας και γ) παρουσίαση του ρόλου των οπαδών που χρησιμοποιούν τα SM στη διαμόρφωση του σύγχρονου ποδοσφαίρου σε ένα διαδραστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Προκειμένου να το κατανοήσουμε περαιτέρω, αυτή η μελέτη στοχεύει πρώτα να διερευνήσει τη σχετική βιβλιογραφία και τις κρίσιμες αξιολογήσεις στο θέμα, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης μεταξύ ποδοσφαίρου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της χρήσης και των επιπτώσεων της κοινωνικο-τεχνολογίας. Στη συνέχεια, η ερευνητική μεθοδολογία θα παρουσιαστεί μέσω πρωτογενών ερευνητικών μεθόδων, όπως ερωτηματολόγια όπου θα συγκεντρωθούν ποσοτικά δεδομένα.
The impact of Social media on the modern football industry
Keywords: Αθλητισμός - Μάρκετινγκ; Μέσα μαζικής ενημέρωσης και αθλητισμός; Ποδόσφαιρο; Sports - Marketing; Mass media and sports; Soccer; Κοινωνικά μέσα; Ποδόσφαιρο; Αθλητικό μάρκετινγκ; Αθλητικά μέσα; Social media; Football; Sports marketing; Sports media