Η βελτίωση της ποι'οτητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω των ΚΕΠ. Μελέτη περίπτωσης το ΚΕπ 0165 Δήμου Κομοτηνής. - Παπαδοπούλου, Ευδοκία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η παρούσα εργασία μελετά το θεσμό των ΚΕΠ στην Ελλάδα και το βαθμό συμβολής του θεσμού στην ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη. Αρχικά γίνεται αναφορά στην ελληνική δημόσια διοίκηση και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναλύεται το περιβάλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιγράφονται οι υπηρεσίες που έχει αναπτύξει η τοπική αυτοδιοίκηση για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έμφαση δίνεται στο θεσμό των ΚΕΠ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο πετυχημένους θεσμούς που έχει αναπτυχθεί στην ελληνική δημόσια διοίκηση τα τελευταία χρόνια. Στόχος της εργασίας είναι να βρεθεί αν τα ΚΕΠ έχουν συμβάλει και σε ποιο βαθμό στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών των ΟΤΑ αλλά και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης ως σύνολο. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως υπάρχει ικανοποίηση του κοινού από τη λειτουργία των ΚΕΠ. Δείχνουν εμπιστοσύνη στα ΚΕΠ για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους και αναζητούν την εξυπηρέτηση από τα ΚΕΠ, καθώς μειώνεται ο χρόνος αναμονής τους και υπάρχει ποιοτική εξυπηρέτηση με ασφάλεια, ειδικά την εποχή της πανδημίας. Συμπεραίνεται πως τα ΚΕΠ συνεχίζουν να αποτελούν έναν από τους πιο πετυχημένους θεσμούς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Ωστόσο, πρέπει συνεχώς να αναζητούν την καινοτομία και τη μετεξέλιξη, καθώς το περιβάλλον αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, με την ανάγκη του κοινού για ποιοτικές συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση να αποτελεί προτεραιότητα.
Keywords: Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Ελληνική Δημόσια Διοίκηση; Τοπική Αυτοδιοίκηση; ΚΕΠ; Ποιότητα; Εξυπηρέτηση πολιτών