Το επεισόδιο του Χρύση και η Μήνις του Αχιλλέα - Μπαγλά, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η εργασία αυτή αναφέρεται στην Ιλιάδα και συγκεκριμένα στο επεισόδιο του Χρύση και την μήνιν του Αχιλλέα. Θα σχολιαστεί το μοτίβο της οργής, θα γίνει σύγκριση του επεισοδίουτου Χρύση με αυτό του Αχιλλέα, καθώς και αναφορά στην πρώτη και δεύτερη προσευχή, στην πρώτη και δεύτερη πρεσβεία. Επίσης γίνεται αναφορά στην οργή του Αχιλλέα και στην θεματική διάρθρωση της Ιλιάδας.
Keywords: Όμηρος , 8ος αιώνας π.Χ. -- Ιλιάδα; Αχιλλέας (Ελληνική μυθολογία) στη λογοτεχνία; Μήνις; Θυμός στη λογοτεχνία; Επική ποίηση, Ελληνική -- Ιστορία και κριτική; Τρωικός Πόλεμος -- Λογοτεχνία και ο πόλεμος; Ήρωες -- Ελλάδα -- Ποίηση; Οργή; Μήνις; Αχιλλέας; Χρύσης; Αγαμέμνονας; Θεοί; Ιλιάδα; Δομή; Θυμός; Πρεσβεία; Προσευχή; Τιμή; Anger; Menis; Achilles; Chrysis; Agamemnon; Gods; Iliad; Structure; Anger; Embassy; Prayer; Honor