Σχεδίαση και ανάπτυξη εφαρμογής ενημέρωσης χαρτών για κινητές συσκευές λειτουργικού συστήματος Android - Γαλιώτου, Κάλλια (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Σκοπός της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας εφαρμογής σε περιβάλλον Android, η λειτουργία της οποίας επικεντρώνεται στη δυνατότητα ενημέρωσης των χρηστών για την ακριβή θέση διάφορων σημείων ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη καθώς και την εμφάνιση επιπλέον πληροφορίας για τα σημεία επιλογής τους. Η χώρα για την οποία έχει υλοποιηθεί η εφαρμογή είναι η Ισπανία. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή αυτή να επιλέγουν κάποια ή κάποιες κατηγορίες από αξιοθέατα και να εμφανίζεται στον χάρτη η ακριβής τους θέση. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα εμφάνισης επιπλέον πληροφορίας ξεχωριστά για το κάθε ένα σημείο επιλογής του χρήστη. Η διαχείριση των σημείων ενδιαφέροντος γίνεται μέσω μιας βάσης δεδομένων χρησιμοποιώντας έναν τοπικό εξυπηρετητή. Η υλοποίηση έγινε χρησιμοποιώντας το Eclipse, ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που σε συνεργασία με τα δωρεάν εργαλεία ανάπτυξης Android αποτελεί το επίσημο εργαλείο ανάπτυξης για εφαρμογές Android.
Μ.Δ.Ε. 43
Keywords: Εφαρμογές κινητών συσκευών; Android; Εφαρμογές; Κινητές συσκευές; Χάρτες