Η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ μετά την είσοδο στην ΟΝΕ - Δημακοπούλου, Αντωνία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, η παγκοσμιοποίηση έχε δώσει μία νέα ώθηση στο εμπόριο. Όλο και περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες έχουν εισέλθει στις αγορές και οι εγχώριες επιχειρήσεις όλο και περισσότερο ασχολούνται με το διεθνές εμπόριο. Η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών των χωρών αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που αναδεικνύει τους κυρίαρχους του διεθνούς εμπορίου. Η ανταγωνιστικότητα αποτελεί σήμερα το κεντρικό μέλημα όλων των χωρών σε μια ολοένα και πιο ανοικτή και ενοποιημένη παγκόσμια οικονομία. Σε αυτή την εργασία, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάση των εξαγωγών της.
Μ.Δ.Ε. 32
Keywords: Ανταγωνισμός -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της; Εμπόριο -- Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της; Ανταγωνιστικότητα; Ευρωπαϊκή Ένωση; ΟΝΕ; Εμπόριο