Η διερεύνηση των απόψεων των ψυχολόγων σχετικά με την εμπειρία τους ως εργαζόμενοι στα ΕΠΑ.Λ., στα παλίσια του προγράμματος "μια νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ." - Λιόλιου, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Εισαγωγή: Η βελτίωση της ποιότητας των επιστημονικών δημοσιεύσεων, καθώς και η συσσώρευση επιστημονικών ευρημάτων με την πάροδο του χρόνου, χρησιμεύουν ως οι πρωταρχικοί μηχανισμοί για τη βελτίωση της πρακτικής για τα παιδιά, τις οικογένειες και τους επαγγελματίες στη σχολική κοινότητα. Σκοπός: Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση των απόψεων των ψυχολόγων που εργάζονται σε ΕΠΑ.Λ σχετικά με την εμπειρία τους ως εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα σχολεία. Μεθοδολογία: Για την υλοποίηση της μελέτης δημιουργήθηκε δομημένο ερωτηματολόγιο το οποίο αναρτήθηκε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό τη συλλογή απαντήσεων. Μετά τη διαδικασία της συλλογής τα δεδομένα εισήχθησαν στο στατιστικό πρόγραμμα spss με το οποίο πραγματοποιήθηκε η ανάλυση τους. Συμπεράσματα: Η πλειοψηφία του δείγματος θεωρεί πως ο κυριότερος λόγος που οι μαθητές απευθύνονταν σε αυτούς ήταν η δική τους πρωτοβουλία. Κατά κύριο λόγο έκριναν πως οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ διατίθενται από πολύ έως πάρα πολύ να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του σχολικού ψυχολόγου ενώ τονίστηκε η μη ύπαρξη συνεργασίας ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους για το σχεδιασμό προγραμμάτων εναλλακτικής εκπαίδευσης. Σχετικά με τη συνεργασία με τους γονείς παρατηρήθηκε πως οι περισσότεροι γονείς συνεργάστηκαν με τους ψυχολόγους για τη διαχείριση των σχέσεων με τα παιδιά τους .
Αριθμός Εισαγωγής: 012853 cd
Keywords: Σχολική ψυχολογία -- Έρευνα; Σχολικοί ψυχολόγοι -- Ελλάδα -- Έρευνα; Εκπαίδευση -- Ψυχολογικές απόψεις -- Ελλάδα -- Έρευνα; Επαγγελματική εκπαίδευση -- Ελλάδα; Τεχνική εκπαίδευση -- Ελλάδα; Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια -- Ελλάδα; Σχολικός ψυχολόγος; Επαγγελματική εκπαίδευση; Παρέμβαση; Σχολείο; School psychologist; Vocational education; Intervention; School; Πρόγραμμα "Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. - ΝΜΑΕ"