Διερεύνηση των επιπέδων χρόνιας κόπωσης και των σχέσεών της με ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά του νοσηλευτικού προσωπικού δημοσίων Νοσοκομείων - Συκαράς, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Το νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί μια ξεχωριστή επαγγελματική ομάδα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, συμβάλλοντας σημαντικά στην φροντίδα των ασθενών μέσω της πρακτικής του, η οποία συνεπάγεται περίπλοκες σωματικές και ψυχολογικές απαιτήσεις. Πρόσφατες έρευνες υπογραμμίζουν την αυξημένη ευαισθησία των νοσηλευτών σε διάφορες σωματικές και ψυχολογικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων επιπέδων κόπωσης, άγχους, κατάθλιψης, ψυχικής δυσφορίας, συναισθηματικής εξάντλησης, διαταραχής μετατραυματικού στρες και αϋπνίας, σε σύγκριση με άλλους επαγγελματίες υγείας. Ως εκ τούτου, ο μετριασμός της κόπωσης του νοσηλευτικού προσωπικού έχει αναδειχθεί σε παγκόσμια επιτακτική ανάγκη, με στόχο την προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας των ασθενών μέσω της ενίσχυσης της συνολικής ευημερίας του νοσηλευτικού προσωπικού.
Δ.Δ. 18