Δημιουργία CHATBOT για πολιτισμικά δεδομένα - Μπούρας, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Το ίντερνετ σήμερα είναι το πιο δημοφιλές μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων. Μέσω αυτού, άνθρωποι και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αλληλοεπιδρούν και να ασκούν μία σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες όπως είναι η δημιουργία κοινωνικών δικτύων επικοινωνίας, η ανάπτυξη εμπορίου και η προβολή εκθεμάτων ενός μουσείου. Το ίντερνετ αποτελεί το εργαλείο που άλλαξε τη ροή του σύγχρονου κόσμου και τα εργαλεία που υπάρχουν διαθέσιμα σήμερα ξεπερνούν ακόμα και τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Παράλληλα, η χρήση ψηφιακών βοηθών (chatbots) επιτρέπουν την διάδραση ανθρώπου με μηχανή και τείνουν να εμφανίζονται όλο και συχνότερα στις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων σήμερα. Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται η δημιουργία ενός chatbot που παρέχει πρόσβαση σε μουσειακή πληροφορία. Έτσι, το πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια ιστορική αναδρομή στη τεχνολογία των chatbots και τη χρήση αυτών σε διάφορους τομείς. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα μέσα δημιουργίας ενός chatbot. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο διαδίκτυο και τις γενεές του ίντερνετ. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση της κατασκευής και της λειτουργίας ενός chatbot που δημιουργήθηκε για τη υποστήριξη της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Τρίπολης. Η σελίδα και η εφαρμογή που παρουσιάζεται είναι δημιουργία που εξυπηρετεί τους σκοπούς του παρόντος.
CHATBOT for cultural data
Μ.Δ.Ε. 89
Keywords: Chatbots - Design and construction; Ψηφιακοί βοήθοι; Μουσεία -- Ελλάδα -- Τρίπολη; Digital assistants; Museums -- Greece -- Tripolis; Chatbots; Ψηφιακοί βοηθοί; Μουσεία; Εκθέματα; Πολιτισμική πληροφορική; Digital assistants; Museums; Exhibits; Cultural informatics