Συγκριτική μελέτη επιχειρήσεων εστίασης που λειτουργούν με το καθεστώς franchise στην Ελλάδα - Αλεξόπουλος, Ευστάθιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση αριθμοδεικτών σε ελληνικές εταιρείες εστίασης, οι οποίες λειτουργούν υπό το καθεστώς franchise. Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν επίσημα οικονομικά στοιχεία για να ελεγχθούν διεξοδικά οι αριθμοδείκτες των εταιρειών Σαπλάι Γιούνιον Α.Ε. και Γρηγόρης ΑΕΒΕ. Μέσω της μελέτης μπορούν να εξαχθούν ιδιαιτέρως σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία στοχεύουν να ενισχύσουν τις πληροφορίες για το franchise, τον κλάδο της εστίασης αλλά και την πορεία και τις προοπτικές των εν λόγω εταιρειών. Μέσω της έρευνας και της ανάλυσης στους χρηματοοικονομικούς αριθμοδείκτες των δύο εταιρειών επιτυγχάνεται βέλτιστη κατανόηση των πεπραγμένων της εταιρείας Σαπλάι Γιούνιον Α.Ε., η οποία διαφαίνεται οτι κατάφερε μέσα από την πολιτική που ακολούθησε να δημιουργήσει υψηλότερη ρευστότητα, καλύτερη αποδοτικότητα και βιωσιμότητα με σχέση την εταιρεία Γρηγόρης ΑΒΕΕ, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης covid -19
Comparative study of foodservice businesses operating under the franchise system in Greece
Μ.Δ.Ε. 135
Keywords: Χρηματοοικονομική; Χρηματοοικονομική ανάλυση; Επιχειρήσεις -- Χρηματοοικονομική ανάλυση; Εταιρείες -- Αξιολόγηση; Αριθμοδείκτες (Οικονομική); Δικαιοπαροχή; Αριθμοδείκτες; Απόδοση; Βιωσιμότητα; Κλάδος Εστίασης; Franchising; Indicators; Performance; Sustainability; Performance; Sustainability; Catering Sector