Ο πατέρας της πληροφορικής Άλαν Μάθισον Τούρινγκ (1912-1954) - Αποστολοπούλου, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η παρούσα διπλωματική έχει θέμα τον πατέρα της πληροφορικής, Άλαν Μάθισον Τούρινγκ (Alan Mathison Turing). Θα αναφερθούμε στον ρόλο του στην ανάπτυξη της επιστήμης των υπολογιστών. Ασχολήθηκε με τα μαθηματικά και την κρυπτογραφία. H προσωπική του ζωή ήταν η αιτία για να σταματήσει η επαγγελματική του πορεία. Το 2009, ο Γκόρντον Μπράουν, προς αποκατάσταση της φήμης του Τούρινγκ ζήτησε δημοσίως συγνώμη για την καταδίκη του. Το 2013, η βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε βασιλική χάρη.
Keywords: Turing, Alan Mathison, 1912-1954 -- Βιογραφία; Μαθηματικοί -- Μεγάλη Βρετανία -- Ιστορία -- 20ος αιώνας; Επιστήμονες υπολογιστών -- Μεγάλη Βρετανία -- Ιστορία -- 20ος αιώνας; Κρυπτογραφία; Επιστήμη των υπολογιστών; Μαθηματικά; Κρυπτογραφία; Enigma; Τεχνητή νοημοσύνη; Μπλέτσεϊ παρκ; Β’ Παγκόσμιος πόλεμος; Computer science; Mathematics; Cryptography; Enigma; Artificial intelligence; Bletchley park; World war II