Λαϊκισμός και Αντιλαϊκισμός στην Ελλάδα την εποχή των μνημονίων - Καρασαντές, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Ο λαϊκισμός μπορεί να κυμαίνεται από πειστική πολιτική έως μία επικίνδυνη ατζέντα, που δ37ημιουργεί εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις, αναιρεί την κλιματική αλλαγή και απορρίπτει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο λαϊκισμός μπορεί να έχει μία ατζέντα, αριστερή ή δεξιά, και να επιταχύνεται με περιφερειακά προβλήματα, ανισότητες, χωρικές ανισορροπίες και μετανάστευση. Τα λαϊκιστικά κόμματα γίνονται συχνά μέρος δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, σχηματίζοντας συνασπισμούς με τα κυρίαρχα κόμματα, στα οποία διαδραματίζουν πιο ενεργό ρόλο και κάνουν περαιτέρω εισβολές μέχρι να κυριαρχήσουν. Σε κάθε περίπτωση, η βασική πηγή του είναι η κρίση και μπορεί να κατανοηθεί ολοκληρωμένα μόνο σε συνάρτηση με τον αντιλαϊκισμό.
Keywords: Λαϊκισμός--Ελλάδα; Πολιτικά κόμματα--Ελλάδα; Πολιτική επιστήμη; Ελλάδα--Πολιτική και διακυβέρνηση; Αντιλαϊκισμός; Κρίση; Ομιλία; Λαϊκισμός; ΣΥΡΙΖΑ