Χρηματοοικονομική Ανάλυση Προϋπολογισμού και Απολογισμού ΟΤΑ Α΄ Βαθμού: Μελέτη Περίπτωσης Δήμου Κατερίνης 2014 - Κιτιξής, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Η παρούσα μελέτη αφορά την χρηματοοικονομική ανάλυση του Προϋπολογισμού και του Απολογισμού του Δήμου Κατερίνης το οικονομικό έτος 2014. Η μελέτη της διάθρωσης των εσόδων και των εξόδων ενός Δήμου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ως προς τις πραγματικές πηγές εσόδων και τους τελικούς αποδέκτες των εξόδων και όσον αφορά τις αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ των αναμενόμενων και τελικά πραγματοποιηθέντων εσόδων και εξόδων. Ο Δήμος Κατερίνης, ο μεγαλύτερος εκ των τριών δήμων του Νομού Πιερίας έχει πληθυσμό 85.851 κατοίκων και διοικητικά ανήκει στην Κεντρική Μακεδονία. Τα τακτικά έσοδα του Δήμου για το 2014 ήταν περίπου τα αναμενόμενα, σε αντίθεση με τις επιχορηγήσεις που επρόκειτο να εισπραχθούν για αναπτυξιακά έργα, που ήταν αρκετά μειωμένα σε σχέση με αυτά που είχαν προϋπολογιστεί. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην πραγματοποίηση μικρότερων δαπανών, κυρίως σε έργα ανάπτυξης του Δήμου.
Financial Analysis of Budget and Report of Municipality Katerini 2014
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Τοπική αυτοδιοίκηση; Χρηματοοικονομική; Οικονομικά τοπικής αυτοδιοίκησης--Ελλάδα; Προϋπολογισμός; Απολογισμός; Αριθμοδείκτης; Ισολογισμοί; Δήμος Κατερίνης