Οι αντιλήψεις των στελεχών εταιρειών τεχνολογίας για το ρόλο της συμβουλευτικής στη διαχείριση των εργασιακών σχέσεων. - Βουκελάτου, Ευρωπία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει σκοπό να διερευνήσει τις αντιλήψεις των εργαζομένων σε εταιρείες τεχνολογίας για το ρόλο της συμβουλευτικής στον εργασιακό χώρο έτσι ώστε να αναδείξει αν η πρακτική αυτή βοηθάει διαχείριση των εργασιακών σχέσεων και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Για αυτό το λόγο η ερευνήτρια θα εστιάσει γενικότερα στη συμβουλευτική και ειδικότερα στη συμβουλευτική στο εργασιακό περιβάλλον καθώς και στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα και στο ρόλο του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού. Για την επίτευξη του στόχου της συγκεκριμένη μελέτης χρησιμοποιήθηκε η ποιοτική προσέγγιση συλλογής δεδομένων. Συγκεκριμένα, ως εργαλείο συλλογής δεδομένων χρησιμοποιήθηκε η συνέντευξη. Εννιά εργαζόμενοι σε εταιρείες τεχνολογίας αποτέλεσαν το δείγμα της έρευνας οι οποίοι διαβεβαιώθηκαν για την ανωνυμία των απαντήσεων τους. Η έρευνα έδειξε πως σύμφωνα με τους συμμετέχοντες η συμβουλευτική έχει σημαντικό και αναγκαίο ρόλο στον εργασιακό χώρο καθώς μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Παρόλα αυτά, φάνηκε πως ακόμα και αν η συμβουλευτική παρέχεται ως λειτουργεία στην εταιρεία που εργάζονται, οι ίδιοι συνήθως δεν προσφεύγουν στην αναζήτηση συμβουλευτικής βοήθειας ακόμα και αν υπάρχουν θέματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις.
Αριθμός Εισαγωγής: 013745 cd
Keywords: Συμβουλευτική -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Στελέχη επιχειρήσεων -- Στάσεις -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Βιομηχανικές σχέσεις -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Επιχειρήσεις -- Διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Επαγγελματική ανάπτυξη -- Ελλάδα -- Περιπτωσιολογικές μελέτες; Συμβουλευτική; Συμβουλευτική στον εργασιακό χώρο; Εργασιακές σχέσεις; Εταιρείες τεχνολογίας; Counselling; Workplace counselling; Employment relations; Technology companies