Ανασχεδιασμός δημόσιου φορέα με μελέτη περίπτωσης τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης - Δρακάκη, Σοφία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Τα τελευταία χρόνια, ο Ελληνικός Δημόσιος Τομέας έχει υποστεί πολυάριθμες οργανωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Για να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν τις υπηρεσίες τους, πολλοί οργανισμοί του δημόσιου τομέα έχουν εφαρμόσει αναδιάρθρωση του εσωτερικού τους πλαισίου. Ο βαθμός αντίστασης που προβάλλουν οι εργαζόμενοι και διάφοροι οργανωτικοί παράγοντες όπως το εργασιακό κλίμα, η ενθάρρυνση που κατευθύνεται από τη διοίκηση, η διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή της αλλαγής, η ετοιμότητα και η οργανωτική δέσμευση, κατέχουν σημαίνοντα θέση στην επιτυχία της αλλαγής της διαδικασίας. Η απλούστευση διαδικασιών, η οργανωσιακή κουλτούρα σε συνδυασμό με τα κατάλληλα εργαλεία και μεθόδους της Δημόσιας Δράσης, είναι ορισμένα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου δημόσιου φορέα, με αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα και παραγωγικότητα, με διασφάλιση της βέλτιστης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, ευθυγραμμισμένα στην προάσπιση και την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος.
Re-designing a public organization with a case study the Directorate of Transport & Communications regional unit of Heraklion, Crete
Αρ. Εισ.: 136 cd
Keywords: Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα; Στρατηγικός σχεδιασμός; Διοίκηση και οργάνωση; Δημόσια διοίκηση -- Ελλάδα -- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, Διεύθυνση Μεταφορών; Δημόσιος τομέας -- Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Οργανωσιακή Αλλαγή; Οργανόγραμμα; Ανασχεδιασμός; GAP ανάλυση; Μέθοδος BPMN; Σχεδιαγράμματα Ψαροκόκκαλο - Pareto; Organizational change; Organization chart; Reengineering; GAP analysis; BPMN method; Herringbone-Pareto diagrams