Η αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής στην καλλιέργεια ικανοτήτων προφορικής επικοινωνίας στην προσχολική εκπαίδευση - Χατζηκωνσταντίνου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία ερευνά πως η δημιουργική γραφή δύναται να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα νηπιαγωγείου προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια ικανοτήτων προφορικής επικοινωνίας. Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων προφορικού λόγου, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η αποτελεσματική επικοινωνία στην προσχολική εκπαίδευση. Εκτός από την εστίασή του στην ανάπτυξη του προφορικού λόγου, το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών ενσωματώνει τη δημιουργική γραφή ως μέσο ενίσχυσης των επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Οι δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, όπως η αφήγηση ιστοριών και η δημιουργία αφηγήσεων, παρέχουν στα παιδιά ευκαιρίες να χρησιμοποιούν τη γλώσσα δημιουργικά και εκφραστικά.
Keywords: Προσχολική αγωγή; Πρωτοβάθμια εκπαίδευση; Προφορική επικοινωνία; Προφορικός λόγος; Αφήγηση; Πρόγραμμα σπουδών; Προσχολική αγωγή; Πρωτοβάθμια εκπαίδευση; Προφορική επικοινωνία; Αφήγηση; Πρόγραμμα σπουδών; Προφορικός λόγος