Παιχνίδια καρτών εικόνων - Παπακώστα, Σταυρούλα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Στην παρούσα μεταπτυχιακή εργασία ερευνούμε τους πιθανούς συσχετισμούς μεταξύ ατόμων διαφορετικής ηλικίας, φύλου, ικανότητας όρασης και γνωσιακού στυλ, ως προς την αντίληψη, την προτίμηση, και την περιγραφή εικόνων. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τις 84 εικόνες φα- ντασίας του επιτραπέζιου παιχνιδιού Dixit, δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο από το οποίο προ- κύπτουν οι προτιμήσεις και ο τρόπος έκφρασης των 52 εθελοντών συμμετεχόντων. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να παρατηρήσουμε αν και κατά πόσο οι συμμετέχοντες δίνουν περισσότερη έμ- φαση στο συναίσθημα, την αισθητική ή το περιεχόμενο των εικόνων για την εκάστοτε περίπτωση. Αναλύσαμε στατιστικά τα εν λόγω δεδομένα και καταλήξαμε σε ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για κάθε μια από τις ομάδες που δημιουργήθηκαν τελικά, με γνώμονα τους παραπάνω παράγοντες.
Μ.Δ.Ε. 73